1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Moldova’nın Rusya’dan gaz ithalatı arttı

Moldova’nın Rusya’dan gaz ithalatı arttı

Enerji Günlüğü - Moldova’nın Rus kamu enerji şirketi Gazprom’dan doğalgaz ithalatı geçen yıl %8.4 oranında arttı.Daha önce Rusya ile bu yılın...

Moldova’nın Rusya’dan gaz ithalatı arttı

Enerji Günlüğü - Moldova’nın Rus kamu enerji şirketi Gazprom’dan doğalgaz ithalatı geçen yıl %8.4 oranında arttı.

Daha önce Rusya ile bu yılın sonunda biten doğalgaz tedarik anlaşmasını yenilemeyeceğini açıklayan Moldova Cumhuriyeti 2018’de Gazprom’dan gaz ithalatını arttırdı. Moldova Cumhuriyeti’nin 2017 yılında 2,7 milyar metreküp olan Gazprom’dan gaz ithalatı 2018 yılında yüzde 8.4 artarak 2,9 milyar metreküpe ulaştı.

Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ve Rus kamu doğalgaz şirket Gazprom başkanı Aleksey Miller bir araya gelerek, gaz sektöründe devam eden ve gelecekteki işbirliğini gözden geçirdiler. 

Moldova’da gaz çalışmaları Gazprom, Moldova Hükümeti ve Transdinyester Sanayi Bakanlığı tarafından kurulan ortak bir Rus-Moldova şirketi olan Moldovagaz tarafından yürütülüyor. Gazprom’la mevcut sözleşme 2008’de imzalandı ve 2019’un sonuna kadar devam ediyor.

Moldova'nın Ekonomi Bakanı Chiril Gaburici geçtiğimiz Ağustos ayında, ülkesinin Gazprom ile yeni bir doğalgaz sözleşmesi müzakere etmeyi planlamadığını ve Avrupa enerji ağına bir bağlantı inşa edilmesini bekleyeceğini açıklamıştı. 

MOLDOVA GAZPROM İLE YENİ BİR GAZ ANLAŞMASI YAPMAYACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler