1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Moniz: Elektrikli araçlar hızlı büyüyecek, kemerleri bağlayın

Moniz: Elektrikli araçlar hızlı büyüyecek, kemerleri bağlayın

ABD’nin eski Enerji Bakanı Ernest J. Moniz, ABD’de elektrikli araç devriminin çok çok hızlı bir şekilde ilerleyeceğini belirterek, “Lütfen emniyet kemerlerinizi bağlayın” dedi.

Moniz: Elektrikli araçlar hızlı büyüyecek, kemerleri bağlayın

Enerji Günlüğü - ABD’nin eski Enerji Bakanı Ernest J. Moniz, ABD’de elektrikli araç devriminin çok çok hızlı bir şekilde ilerleyeceğini belirterek, “Lütfen emniyet kemerlerinizi bağlayın” dedi.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen “Küresel Enerji ve İklim ve Politikalarında Yeni Bir Dönem: Yeni ABD Yönetimi Gündemi” başlıklı webinarda değerlendirmelerde bulunan ABD’nin eski enerji bakanı Ernest J. Moniz, yeni ABD yönetiminin enerji ve iklim öncelikleri hakkında bilgi verdi. 

Obama yönetimi döneminde ABD’nin 13. Enerji Bakanı olarak görev yapan Moniz, ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın ilk icraatlerinden birinin Paris İklim Anlaşması’na yeniden taraf olmak olduğunu hatırlatarak, iklim hedeflerinin öncelikle ABD içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. ABD’nin de AB gibi bir iklim hedefi belirlediğini ifade eden Moniz, COP26 Glasgow’a giden yolda  bir yol haritasına ihtiyaçları olduğunu kaydetti. 

Önümüzdeki 10-15 yılda içten yanmalı motorlu araçların hala ABD araç filosunun önemli bir kısmını oluşturmaya devam edeceğine dikkat çeken Moniz, elektrikli araç sektörünün biraz daha hızlı ilerlemesi gerektiğini söyledi. ABD de şu anda elektrikli araçların yayılımı için sadece Joe Biden ve enerji bakanı olacak Michigan Valisi Jennifer Granholm’un desteği olmadığını, aynı zamanda endüstriden de büyük bir ivme olduğunu kaydeden Moniz, “Lütfen emniyet kemerlerinizi takın. Çünkü elektrik araç devrimi çok çok hızlı bir şekilde ilerleyecek diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

BİDEN YÖNETİMİ ATACAĞI ÖNEMLİ ADIMLAR

Moniz ayrıca, Biden yönetiminin yapacağı diğer önemli şeylerden birinin de karbonun sosyal maliyetini dikkate alarak tekrar uygulamaya koymak olduğunu ifade etti. Biden yönetiminin ayrıca büyük finansal düzenleyici ajansları sürece dahil edeceğini ve bu ajansların kurumsal iklim risk bildiriminde bulunacaklarını ifade eden Moniz, bu anlamda saydamlık inisiyatifinin başlatılacağını kaydetti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler