1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Moniz: LNG ihraç başvurularını geciktirmiyoruz

Moniz: LNG ihraç başvurularını geciktirmiyoruz

Enerji Günlüğü – ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, LNG ihracatı başvurularını değerlendirmede yavaş davrandıkları yönlü eleştirileri reddetti.ABD...

Moniz: LNG ihraç başvurularını geciktirmiyoruz

Enerji Günlüğü – ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, LNG ihracatı başvurularını değerlendirmede yavaş davrandıkları yönlü eleştirileri reddetti.

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, dün Platts Energy Week T.V.’ye verdiği röportajda LNG ihracatı başvurularını değerlendirme ve kabul etme konusunda oyalandıkları eleştirilerine anlam veremediğini belirterek, yeni sürecin olması gerektiği gibi devam ettiğini söyledi.

Bu başvuruları değerlendirirken kamu yararını gözettiklerini ve çevresel etkileri değerlendirmek zorunda olduklarını belirten Moniz, Enerji Departmanı’nın Mayıs ayında önerilen yeni süreç çerçevesinde ABD ile serbest ticaret anlaşması imzalamayan ülkelere LNG ihracatı yapma önerisini hızlı bir şekilde değerlendireceğini söyledi.

Moniz Sempra şirketinin Luisiana’daki Cameron LNG tesislerinden ihracat yapma başvurusunu altı ay içerisinde olumlu bir şekilde yanıtladıklarını da sözlerine ekledi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler