1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Moody`s: Gezi Parkı olayları İstanbul`un notunu düşürebilir

Moody`s: Gezi Parkı olayları İstanbul`un notunu düşürebilir

Enerji Günlüğü - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Gezi Parkı olaylarının İstanbul'un büyük yatırım ihtiyaçlarını finanse etme kaabiliyeti ile...

Moody`s: Gezi Parkı olayları İstanbul`un notunu düşürebilir

Enerji Günlüğü - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Gezi Parkı olaylarının İstanbul'un büyük yatırım ihtiyaçlarını finanse etme kaabiliyeti ile kredi notunu olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü.

Moody's, Gezi Parkı pretostalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Söz konusu protestoların, İstanbul'un büyük yatırım ihtiyaçlarını varlık satışı kabiliyetini negatif şekilde etkileyeceği savunuldu. Olayların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Baa3 olan kredi notu üzerinde de negatif etkisi olabileceği belirtildi.

Protestoların, yabancı yatırımcıların büyük kentsel dönüşüm yatırımlarıyla ilgili cesaretini kıracağını, İstanbul'daki taşınmazların cazibesinin de azalacağını ileri sürdü.2012'de Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 25'ini, İstanbul'u ziyaret edenlerin oluşturduğuna da dikkat çeken Moody's, protestoların Türkiye'nin turizm gelirlerini de azaltacağı görüşünde.

Önceki ve Sonraki Haberler