1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Moody`s ve S&P, Koç’u `yatırım yapılabilir` buldu!

Moody`s ve S&P, Koç’u `yatırım yapılabilir` buldu!

Enerji Günlüğü - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Standard&Poors (S&P), Koç Holding'in uzun vadeli kurumsal kredi notunu...

Moody`s ve S&P, Koç’u `yatırım yapılabilir` buldu!

Enerji Günlüğü - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Standard&Poors (S&P), Koç Holding'in uzun vadeli kurumsal kredi notunu 'Yatırım Yapılabilir' olarak belirledi. Her iki kuruluştan yapılan açıklamada, Koç Holding'in başarılı yönetim yapısı, farklı sektör ve coğrafyalardaki güçlü pozisyonu ve güçlü finansal görünüme dikkat çekildi.

 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding'in her zaman örnek ve öncü çalışmaları gerçekleştirme felsefesi ile faaliyetlerini yürüttüğüne dikkat çekerken, “Moody's ve S&P'den aynı anda gelen 'Yatırım Yapılabilir' seviyedeki notlar ile birlikte ilk kez bir Türk holding şirketi bu statüye layık görülmüş oldu. Bir kez daha bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler ve Türk şirketlerinin başarılı performansları şirketlerimizin sermaye piyasalarından daha olumlu koşullarda faydalanabilmeleri açısından yeni açılımlar yaratmaktadır” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ OLUMLU GELİŞMELER YENİ AÇILIMLAR SAĞLIYOR”

Mustafa Koç, “Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler ve Türk şirketlerinin başarılı performansları, şirketlerimizin sermaye piyasalarından daha olumlu koşullarla faydalanabilmeleri açısından yeni açılımlar yaratmaktadır” dedi. Bu kapsamda son dönemde Koç Topluluğu şirketlerinden Yapı Kredi Bankası, Tüpraş ve Arçelik'in başarılı tahvil ihraçları gerçekleştirdiğini hatırlatan Mustafa V. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel sektör tahvil ihraçları şirketlerimize bir yandan daha uygun koşullarda borçlanma imkanı sağlarken bir yandan da finansman kaynaklarını çeşitlendirme ve vadelerini uzatma imkanı yaratmaktadır. Bu kapsamda Hazine Müsteşarlığımız tarafından uzun yıllardır gerçekleştirilen başarılı borçlanmalar da Türk şirketlerine olan ilginin artmasını sağlamakta, daha uzun vadeli borçlanma imkanlarına erişebilmeyi mümkün kılmaktadır“ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler