1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Moskova, Rosneft üzerindeki devlet kontrolünü azaltacak

Moskova, Rosneft üzerindeki devlet kontrolünü azaltacak

Enerji Günlüğü - Rusya hükümeti, kamu sermayeli petrol şirkeit Rosneft üzerindeki devlet kontrolünü azaltacak.Rusya Başbakanı Birinci Yardımcısı İgor...

Moskova, Rosneft üzerindeki devlet kontrolünü azaltacak

Enerji Günlüğü - Rusya hükümeti, kamu sermayeli petrol şirkeit Rosneft üzerindeki devlet kontrolünü azaltacak.
Rusya Başbakanı Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov, Amerikan ekonomi gazetesi Financial Times’a verdiği röportajda Rus devlet petrol şirketi Rosneft’in TNK-BP ortaklığının sahip olduğu tüm hisseleri satın alması sayesinde Rosneft özelleştirme sürecinin hızlanacağını duyurdu. Rusya’daki petrolün yarısının devlet tarafından üretilmesinden endişe edilmemesi gerektiğini ifade eden Şuvalov, Rosneft – BP anlaşmasının İngiliz petrol devinin Rosneft’teki payını neredeyse yüzde 20’ye çıkarmasını sağlayacağını ve bu sayede Rosneft özelleştirme sürecinin de hızlanacağını kaydetti.
Başbakan Yardımcısı, anlaşmanın Rosneft için çok sağlıklı gelişme olduğunu, anlaşma sayesinde şirketin üretim ve rezerv bakımından lider olacağını ve zaman içinde üzerindeki devlet kontrolünün azalacağını vurguladı. Şuvalov ayrıca 2013 yılında Rosneft hisselerinin bir kısmının daha satılabileceğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler