1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Moskova`dan Kiev`e: Ya AB ya gaz...

Moskova`dan Kiev`e: Ya AB ya gaz...

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna'nın doğalgaz fiyatında ciddi bir indirim alabilmesi için yüzünü Avrupa'ya dönmek yerine halen 4 BDT ülkesini içeren...

Moskova`dan Kiev`e: Ya AB ya gaz...

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna'nın doğalgaz fiyatında ciddi bir indirim alabilmesi için yüzünü Avrupa'ya dönmek yerine halen 4 BDT ülkesini içeren Gümrük Birliği'ne dahil olmasını istedi.
Rusya ile Ukrayna arasındaki doğalgaz anlaşmazlığı Moskova'dan gelen yeni bir açıklamayla kış ortasında yeniden hortladı.
İnterfaks Ajansı'na göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Ekonomik Ortaklıklar Dairesi Yöneticisi Alexander Gorban, Ukrayna'nın Rus gazını ucuz fiyattan alabilmesi için Rusya, Belarus ve Kazakistan arasındaki Gümrük Birliği'ne dahil olması gerektiğini söyledi.
Ukrayna'nın, Belarus ile aynı fiyattan doğalgaz alma talebini "kabul edilemez" olarak nitelendiren Rus diplomat, "Rusya bunu neyin uğruna yapsın ki?" diye sordu. Ukrayna'nın hem Gümrük Birliği hem de Avrupa Birliği için çaba harcamasını yanlış bulan Gorban, "Gazprom Ukrayna'ya zaten piyasanın 100 dolar altında gaz fiyatı veriyor. Bugün ise daha da düşük fiyat istiyorlar. Ama bir yandan da çok çelişkili davranışları var" dedi. Ukrayna geçen sene Rus gazının bin metreküpüne 424 dolar ödüyordu. Belarus için ise bu fiyat 185 dolar.
Erkan Özdemir

Önceki ve Sonraki Haberler