1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Motor yağı değişimine yetki şartı getirildi

Motor yağı değişimine yetki şartı getirildi

Motor yağı değişimleri bundan böyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen işletmelerce yapılabilecek. 

Motor yağı değişimine yetki şartı getirildi

Enerji Günlüğü - Motor yağı değişimleri bundan böyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen işletmelerce yapılabilecek. 

7261 sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik kapsamında 2872 sayılı Çevre Kanunu’na ilave edilen “Motor yağları” başlıklı Ek Madde 15 uyarınca motor yağı değişimleri, Bakanlıkça yetki verilen işletmeler tarafından yapılacak ve atık motor yağları da bu yerlere teslim edilecek. Ayrıca motor yağı değişimi yapılan yerlerin yetkilendirilmesine ve atık yağların yönetimine ilişkin usul ve esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek.

YETKİSİZ YAĞ DEĞİŞİMİ YAPANA 10 BİN LİRA CEZA

Yetki belgesi almadığı halde motor yağı değişimi yapan işletmelere, önce altmış gün içinde yetki belgesi alınması için yazılı ihtar verilecek. Yazılı ihtara rağmen yetki belgesi bulunmaksızın motor yağı değişimi yapan işletmelere ise 10.000 TL tutarında idari para cezası verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler