1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Motorin fiyatında yeni artış yolda

Motorin fiyatında yeni artış yolda

Akaryakıt türlerinden motorinin pompa satış fiyatlarında bu gece yarısından geçerli olmak üzere yaklaşık 1 TL artış bekleniyor.

Motorin fiyatında yeni artış yolda

Enerji Günlüğü - Uluslararası piyasalardaki petrol ve petrol türevi ürünlerde yaşanan fiyat hareketleri, motorin pompa satış fiyatlarında değişimi beraberinde getirdi. Akaryakıtta uygulanan fiyatlama mekanizması gereği motorinin rafineri çıkış fiyatlarında bugün yukarı yönlü bir revizyona gidilmesi gerekiyor. 

Akaryakıt dağıtım şirketleri de buna uygun olarak bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorin pompa satış fiyatlarında artış yapacak. Buna göre motorin pompa satış fiyatları 15 Ekim 2022 00:00 itibariyle 1 TL’ye yakın artış gösterecek. 

Akaryakıt fiyatları ana dağıtıcı firmalara ve istasyonların depolama ve rafineri tesislerine uzaklıklarına göre küçük farklılıklar gösterebiliyor.  

Enerji ve ekonomi yönetimi kimi zaman, uygulanan fiyatlama mekanizmasına müdahale edip, zam gereğinin yerine getirilmesini öteleyebiliyor, engelleyebiliyor. Bu müdahaleler genellikle, bir sonraki gün fiyatların yeniden düşebileceği dönemlerde uygulanıyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler