1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Motorin maliyetini artıran uygulama yürürlükten kalktı

Motorin maliyetini artıran uygulama yürürlükten kalktı

Enerji Günlüğü - Motorin maliyetlerini yükselttiği gerekçesiyle sektörün itirazlarına yol açan ithal petrolün saklanmasına da ek damga vergisi getiren...

Motorin maliyetini artıran uygulama yürürlükten kalktı

Enerji Günlüğü - Motorin maliyetlerini yükselttiği gerekçesiyle sektörün itirazlarına yol açan ithal petrolün saklanmasına da ek damga vergisi getiren sözleşme yükümlülüğü kaldırıldı. 

Gümrük Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Yapılan değişiklik, gümrükteki eşyalarla ilgili, "Bunun için devreden ve devralan tarafından ilgili gümrük idaresine ayrı ayrı dilekçe, taraflar arası devir sözleşmesi ve eşyaya ait gümrük vergileri ile para cezalarının devralan tarafından üstlenileceğine dair taahhütnamenin verilmesi gerekir" hükmünü yürürlükten kaldırıyor.

MOTORİN MALİYETİNİ ARTIRIYORDU

Bugün devreye giren değişiklikle, ithal petrol ürünlerinin antrepoya teslimi sonrasında yapılacak devir işlemleri için satış kontratı düzenlenmesi ve buna bağlı olarak depoda saklanan petrol ürünlerine yüzde 1'e yakın vergi uygulanmasından vazgeçilmiş oldu. Böylece, 15 Mayıs'ta devreye sokulan ve özellikle ithal motorin maliyetlerinde ciddi artışa yol açtığı gerektesiyle sektördeki firmaların karşı çıktığı uygulama üzerinden bir ay bile geçmeden devre dışı oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler