1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Motorin ve akaryakıt ürünlerine zam

Motorin ve akaryakıt ürünlerine zam

Motorinin litre fiyatına 35 kuruş zam yapıldı. Fiyat artışı ÖTV’den karşılanacağından pompaya yansımayacak. 

Motorin ve akaryakıt ürünlerine zam

Enerji Günlüğü - Motorinin litre fiyatına 35 kuruş zam yapıldı. Fiyat artışı ÖTV’den karşılanacağından pompaya yansımayacak. 

Uluslararası piyasalardaki fiyat hareketleri ile kurlarda yaşanan değişimin etkisiyle akaryakıt türlerinden motorinin rafineri çıkış fiyatları yukarı yönlü revize edildi. Buna bağlı olarak akaryakıt ana dağıtım şirketleri de motorinin litre fiyatında, 24 Mart 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 30 kuruş zam yaptı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın esnek Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulaması kapsamında motorindeki zam oranı kadar ÖTV’den karşılanacağı için motorin fiyatına gelen zam pompa fiyatına yansımayacak. 

Motorinin litresi İstanbul’da ortalama 6,43 liradan, Ankara’da 6,49 liradan, İzmir’de ise 6,52 liradan satılıyor. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.  

PETROL ÜRÜNLERİNE ZAM

Ayrıca petrol ürünlerinden gazyağı 37 kuruş, kalyak 40 kuruş, fuel oil 37 kuruş ve yüksek kükürtlü fuel oil 27 kuruş zamlandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler