1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MSB NatoPol Taşınır Mal Yönetmeliği yürürlükte

MSB NatoPol Taşınır Mal Yönetmeliği yürürlükte

MSB Akaryakıt İkmal ve NatoPol Taşınır Mal Yönetmeliği yürürlüğe girdi.

MSB NatoPol Taşınır Mal Yönetmeliği yürürlükte

Enerji Günlüğü - MSB Akaryakıt İkmal ve NatoPol Taşınır Mal Yönetmeliği yürürlüğe girdi. 

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Akaryakıt İkmal ve NatoPol Tesisleri İşletme Başkanlığı Taşınır Mal Yönetmeliği, Millî Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni Yönetmelikle beraber 08 Şubat 013 tarihli Millî Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NatoPol Tesisleri İşletme Başkanlığı Taşınır Mal Yönetmeliği de yürürlükten kaldırıldı. 

Yeni düzenleme, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın Millî Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NatoPol Tesisleri İşletme Başkanlığına ait taşınırların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının verilmesi, merkez ve taşra teşkilatında taşınır yönetim sorumlularıyla bunlar adına görev yapacak olanların belirlenmesi, diğer kamu idareleri ile taşınırların bedelsiz devrine ilişkin esas ve usulleri belirlemeyi amaçlıyor. 

Yönetmelikte, taşınır mallarla ilgili her türlü işlemde görev alacak yetkililerin yetki ve sorumlulukları ile taşınırların kayıt; değerlendirme; giriş işlemleri; edinim, devir, satış, bağış, veya yardım yoluyla giriş ve çıkış işlemleri; sayım; iade; tasfiye; tahsis; hurdaya çıkma gibi işlemler ile taşınırlarla ilgili hesapların nasıl yapılacağı detaylarıyla tarif ediliyor. 

Ayrıca giren ve çıkan taşınırlarla ilgili ambar kayıtları, barkod sistemiyle kodlama ve detaylı hesap planının yol ve yöntemleri de belirtiliyor. 

Yönetmelikle beraber, ilişkili defter, belge ve cetvellerden oluşan Yönetmelik ekleri de güncellendi. 

Bu kapsamda NatoPol tesislerine kayıtlı taşınırların sivil akaryakıt satış istasyonlarından alınarak doğrudan taşıtların depolarına konulan akaryakıt, likit gaz (LPG) ve yağlarla ilgili özel belgeler ve cetveller kullanılacak.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler