1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. MTA Balıkesir’de jeotermal kaynak arayacak

MTA Balıkesir’de jeotermal kaynak arayacak

Balıkesir’in Karesi ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Kaynağa ulaşılması halinde kaynağın işletilmesi için saha MTA tarafından ihale edilecek.

MTA Balıkesir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - MTA, Balıkesir’in Karesi ilçesinde ihale ile devretmek amacıyla bir adet jeotermal kaynak arama sondajı gerçekleştirecek.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir’de ARA.10.00.2022.JEO.01 numaralı ruhsat alanının 4300 metrekarelik kısmında jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. Batı Anadolu Jeotermal Enerji Aramaları kapsamında Balıkesir İli Karesi İlçesinde bir adet 2200 metre derinlikte sondaj çalışması yapılacak. Projenin değeri yaklaşık 10 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Açılması planlanan jeotermal kaynak arama sondaj kuyusundan karot alınıp jeofizik kuyu logu ölçümü yapıldıktan sonra kuyu kapatılacak ve alan rehabilite edilecek. Sondaj çalışması sonrasında jeotermal akışkana ulaşılması durumda MTA Genel Müdürlüğü adına tescilli ruhsat ilgili Kanun ve Yönetmelikler kapsamında ihale yoluyla devredilecek.

Enerji Günlüğü

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler