1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. MTA, deprem fay hattı raporlamasını yapıyor

MTA, deprem fay hattı raporlamasını yapıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri yıkımın etkilerini ve fay hattının durumunu inceledi. 

MTA, deprem fay hattı raporlamasını yapıyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri, depremlerin fay hattı üzerindeki incelemelerini tamamlayarak raporlama aşamasına geçti.

6 Şubat Kahramanmaraş ve Hatay Defne depremlerin fay hattı üzerindeki incelemelerini tamamlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri raporlama aşamasına geçti. Söz konusu haritaların hazırlandıktan sonra hem kamuoyula hem de ulusal ve uluslararası yerbilimcilerle paylaşılacağı kaydedildi.

GÖZLEM VE MODELLEMELER YAPILDI

Ekiplerin saha çalışması kapsamında kuzeydoğuda Yarpuzlu ile güneybatıda Antakya Havalimanı güneyine kadar olan alanda, toplam 315 km uzunluğundaki yüzey kırığı üzerinde 271 gözlem yaptı.

İlk olarak meydana gelen 04.17’deki Pazarcık merkezli depremle ilgili olarak havadan ve karadan 225 kilometre alan tarandı ve modelleme oluşturuldu.

İkinci olarak 13.24’te meydana gelen Elbistan merkezli depremle ilgili olarak ise kuzeydoğuda Eskiköy (Doğanşehir-Malatya) ile batıda Göksun (Kahramanmaraş) arasında kalan alanda, 177 km uzunluğundaki yüzey kırığı üzerinde toplam 80 gözlem yapıldı.

Son olarak 20 Şubat meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki Hatay Defne depremiyle ilgili olarak ise depreme neden olan 45 km uzunluğundaki Antakya Fay Zonu üzerinde 26 gözlem yapıldı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler