1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. MTA Nevşehir’de jeotermal kaynak arayacak

MTA Nevşehir’de jeotermal kaynak arayacak

MTA, işletmesini ihaleyle devretmek üzere Nevşehir’de jeotermal kaynak arayacak. Kurum bu amaçla yaklaşık 10 milyon TL yatırım yapacak. 

MTA Nevşehir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Nevşehir’in Merkez ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.  

TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir İli, Merkez İlçesi ARA.50.00.2022.Jeo.2 ruhsat numaralı alanın 3190 m2’lik kısmında jeotermal kaynak arama çalışması yürütülmesi planlanıyor. Orta Anadolu Jeotermal Enerji Aramaları Projesi’nin değeri yaklaşık 10 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında bir adet 2200 metre derinlikte sondaj çalışmasını yapılacak. Sondaj çalışmasının 120 -150 gün arasında tamamlanması planlanıyor. Yapılması planlanan sondaj çalışması şahıs (bağ) arazisinde yapılacak olduğundan ilgili Kurumlardan gerekli izin ve görüşler alınarak çalışmalara başlanacak.

Sondaj çalışması sonrasında jeotermal akışkana ulaşılması durumda MTA Genel Müdürlüğü adına tescilli ruhsat ilgili Kanun ve Yönetmelikler kapsamında ihale yoluyla devredilecek. İşletme aşamasındaki tüm izinler sahayı alan tüzel/özel kişiler/teşebbüsler tarafından alınacak. 

Enerji Günlüğü