1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. MTA şirketlerin maden arama faaliyetlerini finanse edecek

MTA şirketlerin maden arama faaliyetlerini finanse edecek

Enerji Günlüğü – MTA, ruhsatlı maden sahalarındaki keşfedilmemiş doğal kaynakları ekonomiye kazandırmak amacıyla, özel işletmelere arama, analiz,...

MTA şirketlerin maden arama faaliyetlerini finanse edecek

Enerji Günlüğü – MTA, ruhsatlı maden sahalarındaki keşfedilmemiş doğal kaynakları ekonomiye kazandırmak amacıyla, özel işletmelere arama, analiz, sondaj gibi hizmetler için finansman sağlayacak. 

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), ruhsatlı sahasında maden aramak isteyen ancak finansman sorunu yaşayan işletmeleri desteklemek üzere Kaynak Geliştirme Amaçlı Tip Sözleşme uygulamasını yürürlüğe koydu. Uygulama kapsamında kaynak varlığını geliştirmek isteyen ruhsat sahipleri MTA Genel Müdürlüğüne başvurabilecekler. Başvurusu kabul gören ruhsat sahiplerinin ihtiyaç duyacağı sondaj, analiz, test, etüt, arama ve araştırma, mühendislik, teknik yardım gibi hizmetler, belli bir plan dahilinde geri ödenmek üzere, MTA tarafından finanse edilecek. 

Kaynak Geliştirme Amaçlı Tip Sözleşme uygulaması, atıl kaynakların keşfedilerek ekonomiye kazandırılması ve madencilik işletmelerinin desteklenmesini hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler