1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Mudurnu Enerji, Bolu’daki biyogaz tesisinde kapasite arttıracak

Mudurnu Enerji, Bolu’daki biyogaz tesisinde kapasite arttıracak

Mudurnu Enerji, yaklaşık 58 milyon TL yatırımla Bolu’da işletmekte olduğu biyogaz tesisinin kapasitesini 2,4 MW’dan 3,6 MW’a çıkaracak.

Mudurnu Enerji, Bolu’daki biyogaz tesisinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Bolu’nun Mudurnu ilçesinde işletilmekte olan 2,4 MW kurulu gücündeki Mudurnu Biyogaz Enerji Santrali’ne kabul edilen atık miktarı  93 tondan 325 tona çıkarılacak.

Mudurnu Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından Bolu ili, Mudurnu ilçesi, Pelitözü Köyü sınırları içerisinde işletilmekte olan Mudurnu Biyogaz Enerji Santrali’nde kapasite artışı planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 58 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında atık kabul biriminin hacminin büyütülmesi, 1 adet çürütücü (reaktör) eklenmesi, 1 adet meşale eklenmesi, 1 adet gaz motoru ve gaz temizleme ünitesi eklenmesi, 1 adet atık parçalayıcı ve seperatör eklenmesi, hijyenizasyon ünitesinde revize yapılarak kullanılması, katı fermente ürün ve sıvı fermente ürün alanları için ilave alanlar yapılması planlanıyor. 

Kapasite artışı ile tesisin günlük atık giriş kapasitesi 325 ton/gün olacak. Toplam kapalı (anaerobik) alan hacmi 21.540,4 m3, günlük biyogaz üretim kapasitesi 32.000 Nm3 ve elektrik üretim miktarı ise toplamda 3,6 MWe olacak ve söz konusu kurulu güç ile birlikte yıllık 27.648.000 kW enerji üretimi öngörülüyor. Tesiste kullanılacak atıklar yine bölgede yer alan işletmelerden temin edilecek.

Planlanan kapasite artışıyla birlikte üretilecek olan elektrik enerjisinin yine Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından trafo merkezine aktarılacak. Kapasite Artışı proje ile birlikte yaklaşık 8.165 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanabilecek.

Tesiste toplamda 2,65 MWe kurulu güç ile yıllık 18.480.000 kW enerji üretimi gerçekleştiriliyor. Halihazırda tesis 93 ton/gün atık girişi ile 2,4 MWe kurulu gücü ile faaliyet gösteriyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler