1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Muğla Belediyesi 5 MW’lık GES kuracak

Muğla Belediyesi 5 MW’lık GES kuracak

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, elektrik ihtiyacını karşılamak için 32 milyon lira yatırımla 5 MW’lık GES kuracak.

Muğla Belediyesi 5 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, elektrik ihtiyacını karşılamak için 32 milyon lira yatırımla 5 MW’lık GES kuracak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından Muğla İli, Menteşe İlçesi, Denizova Mahallesinde mülkiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesine ait olan 101 bin metrekarelik alanda 5 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) ve 1 km uzunluğunda enerji iletim hattı yapılması planlanıyor. 

32 milyon lira değerindeki proje kapsamında, güneşten en fazla yararlanılacak şekilde, ayaklar üstüne güneş panelleri yerleştirilerek, güneş ışınlarından doğru akım elde edilecek ve bu enerji alternatif akıma çevrilerek şebekeye verilecek. MUSKİ Denizova GES’te üretilecek elektrik, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nce (MUSKİ) tüketimindeki aboneliklerin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler