1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Muğla`daki doğalgaz çalışmaları durdu

Muğla`daki doğalgaz çalışmaları durdu

Enerji Günlüğü - Muğla'daki doğalgaz çalışmaları çalışmayı yapan Akmercan şirketi ile Muğla Belediyesi arasında çıkan teminat anlaşmazlığı...

Muğla`daki doğalgaz çalışmaları durdu

Enerji Günlüğü - Muğla'daki doğalgaz çalışmaları çalışmayı yapan Akmercan şirketi ile Muğla Belediyesi arasında çıkan teminat anlaşmazlığı nedeniyle durdu.

Muğla'nın doğalgaz dağıtım ihalesini alan Akmercan şirketinin Bölge Müdürü Serdar Kaplanoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile teminat konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu çalışmaları durduklarını açıkladı. Kaplanoğlu, durumu EPDK, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlara bildirdiklerini söyledi.

Muğla'da şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kaplanoğlu, Bayır ve Ula ilçelerinde hiç çalışma yapılmadığını belirterek, "Yatağan'da 519 abone 296 kullanıcı var. Muğla'da, 142 abone 92 kullanıcı var. Şu anda sadece Muhlisittin mahallesinde çalışma var, orası da tamamlandıktan sonra çalışmaları ara vereceğiz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile aralarındaki sorunun teminattan kaynaklandığını belirten Kaplanoğlu, "Biz çalışma yaparken yüzey kaplamaları bozuyoruz, daha sonra eski haline getiriyoruz. Bu konuda yatırmamız gereken teminat konusunda anlaşamadık. Çalışmalar bir süre durdu yeniden başladık, ama yine anlaşma sağlanamadığı için çalışmalar duracak. Durumu Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlara bildirdik." bilgisini verdi.

Fazla teminatın bankada durduğunu vurgulayan Kaplanoğlu, "Belediye genelgeyi yasal olarak uygulamak istediğini belirtiyor, temennimiz yeni bir meclis kararıyla anlaşmanın sağlanmasıdır." dedi.

Akmercan Şirketler Grubu, 2012 yılı sonunda yapılanMuğla, Yatağan, Ula ve Bayır ilçelerinden oluşan Doğalgaz Dağıtım ihalesini 5 yılda tamamlama 30 yıl işletme hakkıyla kazanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler