1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Muhalifler üç petrol kuyusunu kundakladı

Muhalifler üç petrol kuyusunu kundakladı

Enerji Günlüğü - Suriye'nin Deyir Ezzor kentinde ele geçirdikleri petrolü aralarında paylaşamayan silahlı gruplar yağmaladıkları üç petrol kuyusunu...

Muhalifler üç petrol kuyusunu kundakladı

Enerji Günlüğü - Suriye'nin Deyir Ezzor kentinde ele geçirdikleri petrolü aralarında paylaşamayan silahlı gruplar yağmaladıkları üç petrol kuyusunu kunakladı. Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, petrol kuyularının ateşe verilmesiyle günlük yaklaşık 5 bin varil petrol ve 52 bin metreküp doğalgaz kaybının yaşandığı ifade edildi. Petrol Bakanlığı'ndan bir yetkili, silahlı bir terör grubunun Deyir Ezzor şehrinde çalıp satmak amacıyla bazı petrol sahalarına saldırdıklarını belirtirken, bu kuyulardan çalınan petrolün paylaşılması sırasında kendi aralarında anlaşmazlık yaşadıklarını ve anlaşmazlık sonucunda kuyuları ateşe verdiklerini ifade etti. Bu ihlallerin petrol alanlarında büyük zarara ve olumsuz sonuçlara yol açtığına işaret eden kaynak, geleceğe yönelik petrol yatırımlarının engellendiğini ve üretimin sabote edildiğini belirtti.

“ÇEVREYİ KİRLETİYORLAR”

Kaynak, petrol kuyularının gelişi güzel açılması ve ham petrolün sağlıksız bir şekilde çıkarılmasının yeraltı ve yerüstü suların yanı tüm çevreye olumuz etkilerine dikkat çekti. Fırat Petrol Şirketinin kuyuları söndürme çalışmalarına devam ettiğini belirten kaynak, muhalifleirn bugüne kadar ateşe verdiği kuyu sayısının dokuza ulaştığını, bunların altısının kontrol altına alınıp söndürüldüğünü söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler