1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Muhtaç ailelere 500 kg kömür yardımı yapılacak

Muhtaç ailelere 500 kg kömür yardımı yapılacak

Muhtaç ailelere 500 kg kömür yardımı yapılacak Enerji Günlüğü - Muhtaç ailelere talepleri uyarınca ısınma amaçlı bedelsiz asgari 500 kg kömür...

Muhtaç ailelere 500 kg kömür yardımı yapılacak

Muhtaç ailelere 500 kg kömür yardımı yapılacak 

Enerji Günlüğü - Muhtaç ailelere talepleri uyarınca ısınma amaçlı bedelsiz asgari 500 kg kömür yardımı yapılması kararlaştırıldı.
 
Bakanlar Kurulunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu uyarınca her il ve ilçede kurulu bulunan il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca (vakıf) belirlenecek muhtaç ailelere, talepleri üzerine asgari 500 kg bedelsiz kömür verilmesi ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Dağıtılacak kömür miktarının belirlenmesinde bölgenin iklim koşulları, kömürün ısıl değerleri ve ailelerin ısınma ihtiyaçları dikkate alınacak. 2018 yılında bu Karar kapsamında vakıflara yapılacak kömür sevkiyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca belirlenecek kriterlere göre, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlükleri tarafından belirlenen sevkiyat programı dâhilinde yapılacak.
Teslim noktalarına ulaştırılacak kömürün taşınmasında TCDD'ye öncelik verilecek. İlgili kuruluşlarla TCDD arasında öncelik ve taşıma konusunda protokol yapılacak. TKİ ve TTK Genel Müdürlükleri tarafından karar kapsamında CIF satış esaslarına göre vakıflara teslim edilecek kömüre ilişkin bedeller görev zararı sayılacak ve kanun çerçevesinde TKİ ve TTK'ya ödenecek. Dağıtılacak kömürün niteliği, Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun olacak.
 
TKİ ve TTK tarafından CİF satış esaslarında vakıflarca bildirilen teslim noktalarına kadar gönderilecek kömür, sevkiyat noktalarının konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla TKİ ve TTK sorumluluğunda nakledilecek. İl ve ilçe içerisinde dağıtım organizasyonu vakıflar tarafından yapılacak.
Önceki ve Sonraki Haberler