1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Muhtarlık hizmet binaları mesken grubuna alındı

Muhtarlık hizmet binaları mesken grubuna alındı

EPDK, muhtarlık hizmet binalarının mesken abone grubuna dahil edildiğini bildirdi.

Muhtarlık hizmet binaları mesken grubuna alındı

Enerji Günlüğü - EPDK, daha öcne ticarethane abone grubunda olan muhtarlık hizmet binalarının, mesken abone grubuna dahil edildiğini bildirdi. 

Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik, muhtarlık hizmet binalarını da mesken abone grubuna dahil etti. 

Böylece bugünden itibaren mesken abone grubunda sayılan aboneler; mesken olarak kullanılan müstakil binalar, apartmanlar ve apartmanlar içindeki bağımsız bölümler, konut kooperatifleri ve konut siteleri; bu yerlerin kalorifer, asansör, hidrofor, merdiven otomatiği, kapıcı dairesi vb. gibi ölçümleri ayrı sayaç ile yapılan ortak kullanım yerleri, ibadethanelerin Genel Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında yer almayan tüketimleri ve müştemilatı niteliğindeki lojman ve benzeri yerleri; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan geçici barınma merkezleri ve muhtarlık hizmet binaları olarak belirlenmiş oldu. Şehit Aileleri ve Muharip/Malul Gazilerin sürekli ikamet ettikleri yalnızca bir mesken de mesken abone grubunun bir alt grubu olarak sayılıyor. 

Muhtarlık binaları mesken abone grubuna dahil edilmeden önce, ticarethane abone grubunda yer alıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler