1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Mükemmellik ödülü finalistleri açıklandı

Mükemmellik ödülü finalistleri açıklandı

Enerji Günlüğü - KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde finale kalan adaylar belirlendi. KalDer tarafından...

Mükemmellik ödülü finalistleri açıklandı

Enerji Günlüğü - KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde finale kalan adaylar belirlendi. 

KalDer tarafından 9 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada, TC. Antalya Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu, Aras Kargo, İETT, Method Research Company, SYK Gümrük ve TC. Tarsus BelediyesiTürkiye Mükemmellik Ödülü’nde finale kaldı.

Türkiye’nin en prestijli ödülü için başvuran tüm markalara teşekkür eden KalDer Başkanı Hamdi Doğan, “Bugün saha ziyaretine kalan kuruluşlarımızı kutluyor ve süreçte başarılar diliyorum. Ulusal Kalite Ödülleri Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından geliştirilen Mükemmellik Modeli’nin Türk kuruluşları tarafından etkili kullanımını ve başarılı uygulamaların özendirilmesini sağlamak için hayata geçirildi. Yönetim Kalitesinin yükseltilmesi, üretim ve hizmetlerin, daha fazla katma değer yaratır hale gelerek, geniş bir paydaşlar zincirine yayılması ve beraberinde sürekliliğinin sağlanması işletmelerimizin öncelikli beklentisidir. Kalite ödülleri, kuruluşları sadece ciro, verimlilik, fire göstergeleri gibi tek boyutlu parametrelere göre değil, bütün süreçleri, hedefleri ve rekabet ortamındaki konumuna göre ele alıyor. Kuruluşların bütünsel yönetim sisteminin etkililiğini ölçtüğü için de iş dünyasında mükemmelliği simgeler hale geldi. Ödüle başvuran kuruluşlar bir mükemmellik yolculuğuna çıkıyor, sürekli kendilerini geliştirmek yönünde güçlü ve iyileştirilmesi gereken alanlarını öğrenme olanağını buluyorlar” şeklinde konuştu.

Önceki yıllarda Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü kazanan İGDAŞ’ın yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında, 2013 yılında saha ziyaretine kalan firmaların yetkilileri birer konuşma yaptı.

ÖDÜLLERİN ADI DEĞİŞTİ: TÜRKİYE MÜKEMMELLİK ÖDÜLLERİ

Başlangıcından bugüne Ulusal Kalite Ödülü olarak adlandırılan organizasyon, EFQM tarafından Avrupa’da yapılan isim revizyonuna paralel olarak, Kalite Ödülü Yürütme Kurulu’nun (KÖYK) önerisi ve KalDer Yönetim Kurulu’nun onayı ile bu yıl Türkiye Mükemmellik Ödülleri olarak değiştirildi. Basın toplantısında yapılan açıklamada, “Ulusal Kalite Büyük Ödülü” yerine“Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü”, “Ulusal Kalite Başarı Ödülü” yerine ise “Türkiye Mükemmellik Ödülü” isimlerinin kullanılacağı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler