1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Munich Re, Kuzey Akım 2’yi sigortalamayı bıraktı

Munich Re, Kuzey Akım 2’yi sigortalamayı bıraktı

Alman Munich RE Syndicate, ABD’nin yaptırım tehdidi nedeniyle Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nı sigortalamayı bıraktı.

Munich Re, Kuzey Akım 2’yi sigortalamayı bıraktı

Enerji Günlüğü - Alman Munich RE Syndicate, ABD’nin yaptırım tehdidi nedeniyle Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nı sigortalamayı bıraktı.

Dünya'nın en büyük reasürans şirketlerinden biri olan Alman Munchener Ruckversicherungs-Gesellschaft'tan (Munich Re) yapılan açıklamada, alt kuruluşu Munich Re Syndicate'nin Rus doğal gazını Baltık denizinin altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı ile işbirliğini sona erdirdiği bildirildi.

Açıklamada, kararın ABD yaptırımları nedeniyle alındığı ve işbirliği iptalinin Kuzey Akım 2 A.Ş.’ye bildirdiği ifade edildi. Ocak ayında da Zurich Insurance Group, Kuzey Akım 2'ye sigorta hizmeti vermeyi durdurmuştu.

ABD, Ürettiği sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) ihracatını artırmak, uluslararası piyasalardaki ticari anlaşmazlıklarda pazarlık payı elde etmek ve AB ile Rusya'nın yakınlaşmasını önlemek için Kuzey Akım 2 Boru Hattı’nın tamamlanmasına karşı çıkıyor. BD Kongresi, Kuzey Akım 2 inşaatı nedeniyle 2019 ve 2020 yılı sonlarında yaptırımları hayata geçirmişti. Yaptırımlar sonrasında Rusya Kuzey Akım 2'nin tamamlanması kararlılığını korumuş, Almanya ise baskı altına girmişti. 

Kuzey Akım 2 projesinin hali hazırda yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek transfer gelirinden edecek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler