1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Muntajat B.V. İstanbul ofisini açtı

Muntajat B.V. İstanbul ofisini açtı

Enerji Günlüğü - Katarlı Kimyasal ve Petrokimyasal Pazarlama şirketi Muntajat B.V. İstanbul ofisini açtı.Katarli Kimyasal ve Petrokimyasal Pazarlama ve...

Muntajat B.V. İstanbul ofisini açtı

Enerji Günlüğü - Katarlı Kimyasal ve Petrokimyasal Pazarlama şirketi Muntajat B.V. İstanbul ofisini açtı.

Katarli Kimyasal ve Petrokimyasal Pazarlama ve Dagitim Sirketi (Muntajat) Q.J.S.C.’nin uluslararasi pazarlama kolu Muntajat B.V., Istanbul’da uluslararasi pazarlama ofisini açti. Istanbul ofisi, Türkiye’nin yanisira, Azerbaycan, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya ve Moldova’daki pazarlama faaliyetlerini de yürütecek.

2012 yılında kurulan Muntajat, Katar Devleti’nde üretilen kimyasal, polimer ve gübrelerin pazarlanmasi, satisi ve dagitimi hakkina sahip bulunuyor. Ticari faaliyetlerinin bir sonraki asamasini baslatan Muntajat, Hollanda’da kurdugu Muntajat B.V. adli sirket üzerinden küresel pazarlama ağını da olusturuyor.

Muntajat B.V., yerel pazarlama ofislerinden olusan bir ağ üzerinden Muntajat’a pazarlama hizmetleri sunuyor. Söz konusu ofisler, hem yerel hem de komsu ülkelerdeki müsterilere hizmet sunmak üzere, dünyanin dört bir yaninda stratejik lokasyona sahip olan sehirlerde kuruluyor. Türkiye ofisi, 36 ayri sehirde yerel pazarlama ofisi açmayi hedefleyen Muntajat B.V.’nin ilk asamada ofis açtigi ülkeler arasinda yer aliyor. Muntajat, bugüne kadar Malezya, Ürdün, Avustralya ve Güney Afrika’da yerel pazarlama ofisleri açti.

Muntajat Icra Kurulu Baskani Abdulrahman Ali Al-Abdulla, Muntajat B.V.’nin Türkiye ofisinin açilisini önemli bir kilometre tasi olarak nitelendirdi. Al-Abdulla söyle konustu: “Bu basari, Muntajat’in dünyanin dört bir yanindaki müsterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için küresel bir pazarlama agi kurma yönünde kaydettigi ilerlemeyi gözler önüne seriyor. 2014 yilinda, uluslararasi erisimimizi artirmaya, ölçek olusturmaya ve Katar Devleti’nin üretim sonrasi sektörünü güçlü bir sekilde temsil etmeyi sürdürmeye odaklanacagiz.”

1 Temmuz 2013 tarihinde sirketlesen Muntajat B.V.’nin merkezi, Lahey’deki Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunuyor. Muntajat B.V., dünya çapinda 120 ülkede hizmet veren 36’ya yakin ofisinde yaklasik 150 çalisana sahip olacak.

“Bugün Ürdün, Avustralya, Güney Afrika, Malezya ve Türkiye’de faaliyette olan bes ofisi ile, Muntajat B.V. dünyanin önde gelen kimyasal ve petrokimyasal ürünleri pazarlamacisi olma iddiasini gerçeklestirmeye daha da yaklasiyor,” diyen Muntajat B.V. Baskani ve Muntajat Pazarlama ve Satis Icra Direktörü Yousef Jeham Al-Kuwari, “Faaliyetlerimizi hizmet verdigimiz müsterilerimize daha da yakinlastirdikça, önümüzdeki baska açilislari da ilan etmeyi sabirsizlikla bekliyoruz,” diye ekledi.

Muntajat’in faaliyetlerine basladigi 1 Subat 2013’ten bu yana, sirket dünya çapinda 7,7 milyon tonun üzerinde kimyasal, polimer ve gübre sevkiyati gerçeklestirdi. Sirketin 10 milyon tonluk mevcut kimyasal ve petrokimyasal ihracat portföyünün 2020 yilina kadar iki katin üzerinde artarak yilda 23 milyon tona ulasmasi bekleniyor. Kimyasal, polimer ve gübrelere olan küresel talep artarken, Katar da yükselen üretimi ile dünya çapinda birçok sektöre tedarik saglayarak bunlarin büyümesine destek veriyor. Ekonomik çesitlendirme stratejisi kapsaminda 2020 yilina kadar petrokimyasal sektörüne 25 milyar ABD dolari yatirim yapacak olan ülke, kimyasal ve petrokimyasal sektörlerindeki küresel pazar payini artirmayi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler