1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Murat Kirazlı: Enerji piyasalarında serbestleşmenin önü açılacak

Murat Kirazlı: Enerji piyasalarında serbestleşmenin önü açılacak

Enerji Günlüğü – Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, son kaynak tedarik tarifesi limitinin piyasalarda serbestleşmenin önünü açacağını söyledi. Aksa...

Murat Kirazlı: Enerji piyasalarında serbestleşmenin önü açılacak

Enerji Günlüğü – Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, son kaynak tedarik tarifesi limitinin piyasalarda serbestleşmenin önünü açacağını söyledi. 

Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen elektrikte Son Kaynak Tedarik Tarifesi limitinin piyasada serbestleşme yönünde olumlu etki yapacağını söyledi. 

Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, son kaynak tedarik tarifesi abonelerinin son başvuru tarihi olan 5 Aralık’a kadar bir elektrik tedarik şirketiyle anlaşma yapmaları gerektiğini hatırlattı ve yeni limitle birlikte daha fazla müşterinin serbest piyasa koşullarında rekabetçi fiyatlarla elektrik tedarik edebileceğini kaydetti. 

Murat Kirazlı, “Mesken tüketicileri hariç diğer tüketici grupları için geçerli olacak bu limiti sürdürülebilir ve maliyet bazlı piyasanın oluşması açısından çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bununla birlikte elektrik piyasasında son dönemde ciddi anlamda düşüş gösteren serbest piyasa hacminin tekrar yükselişe geçeceğini, rekabet ortamının oluşacağını ve bu ortamın tüketiciye maksimum fayda sağlayacağına inanıyoruz. Pazar büyüdükçe, tedarikçi şirketler müşterilerine en avantajlı fırsatları sunmak için sıkı bir rekabete gireceklerdir. Son Kaynak Tedarik Tarifesi’ne tabi olan müşterilerin ikili anlaşma sağlaması için son tarih 5 Aralık olarak belirlendi. Bu nedenle tüketicilerimizin hızlı davranmalarını ve en kısa sürede elektrik tedarik şirketiyle ikili görüşmelere başlamalarını öneriyoruz” dedi.

Kirazlı, Son Kaynak Tedarik Tarifesi limitinin her yıl kademeli olarak EPDK tarafından düşürüleceğini tahmin ettiklerini ifade etti ve bu doğrultuda abonelerin sayısının ve toplam elektrik tüketimindeki payın da önümüzdeki dönemde artmasını beklediklerini ifade etti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), elektrikte Son Kaynak Tedarik Tarifesi tüketim limitini yıllık 50 milyon kilovatsaatten, 10 milyon kilovatsaate düşürmüştü. Bu gelişmenin, serbest piyasadan sözleşmeli elektrik tedarik edebilen müşteri sayısını 388’den, yaklaşık 900 dolayına çıkaracağı tahmin ediliyor. Son kaynak tedariki kapsamında tüketilen elektriğin payının da, %17’den, 2019 yılında %27 civarına çıkması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler