1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Murat Pınar yeniden EUROGIA2020 Topluluğu Başkanı

Murat Pınar yeniden EUROGIA2020 Topluluğu Başkanı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, EUROGIA2020 Topluluğu’nun Başkanlığına ikinci kez seçildi.Enerjisa Dağıtım...

Murat Pınar yeniden EUROGIA2020 Topluluğu Başkanı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, EUROGIA2020 Topluluğu’nun Başkanlığına ikinci kez seçildi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, Avrupa Birliği'nin yeni teknolojiler ve projeler geliştirilmesi için oluşturduğu EUREKA çatısı altında faaliyet gösteren EUROGIA2020 Topluluğu'nun 1 Temmuz 2018 tarihinde devraldığı Başkanlığına ikinci kez seçildi. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanında sektördeki inovatif yatırımlara imza atan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Murat Pınar’ın üstlendiği bu önemli pozisyonun 1 yıl daha devam etmesi ile Avrupa’da enerjinin geleceğini hangi Ar-Ge projelerinin şekillendireceğine karar vermeye devam edecek.

EUROGIA Başkanı Murat Pınar, Başkanlığı devralmasının üzerinden henüz 6 ay geçmiş olmasına rağmen Başkanlığa tekrar seçilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "EUROGIA2020 gibi Avrupa Birliği'nin enerji alanında Ar-Ge çalışmalarının liderliğini üstlenen bir Topluluğun Başkanlığına ikinci kez seçilmekten memnuniyet duyuyorum. Tekrar Başkan seçilmemiz hem EUROGIA2020 Topluluğuna hakkıyla hizmet etmemiz, hem de Ülkemizi Avrupa Birliği’nin çatısı altındaki Kurumlarda daha uzun süre temsil etmemiz açısından oldukça faydalı olacak. Başkanlığı devraldığım zaman Ülkemizin Ar-Ge alanında yalnızca takipçi değil öncü olması gerektiğini söylemiştim. Önümüzdeki 1,5 yıl boyunca bu hedefe ulaşmak için Ar-Ge Projelerini ve çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

EUROGIA2020 Topluluğu'nun odağında, çeşitli temiz enerji kaynakları geliştirmek, tüm tüketici ve endüstri uygulamalarında enerji verimliliğini geliştirmek, dünyanın büyüyen fosil yakıt ihtiyacını karşılamak ve teknoloji ile toplum arasındaki etkileşimde sürdürülebilir ve etkili bir enerji sistemi oluşturmak gibi Ar-Ge projeleri yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler