1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Murat Yenilenebilir, Antalya’da depolamalı GES kuracak

Murat Yenilenebilir, Antalya’da depolamalı GES kuracak

Murat Yenilenebilir Enerji, 204 milyon lira yatırımla Antalya’da 20 MW kurulu gücünde Murat Depolamalı Enerji Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Murat Yenilenebilir, Antalya’da depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Akseki ilçesinde 20 MW kurulu gücünde Murat Enerji Güneş Enerji Santrali (GES) ve 20 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Antalya İli, Akseki İlçesi sınırları içerisinde Murat Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretim Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Murat Enerji Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 204 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Yaklaşık 30 hektarlık alanda kurulacak santralin kurulu gücü 20 MW olarak planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında 20,0 MWh kurulu güce sahip olacak Elektrik Depolama Tesisi kurulacak. Enerjinin depolanmasında Lityum-İyon tip batarya kullanılacak.

Santralde yılda 40 milyon kWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin 154 kV 1272 MCM 12 km EİH ile D11 RES Depolamalı Üretim Tesisi'ne bağlanması planlanıyor. Projenin ekonomik ömrü 49 yıl olarak öngörülüyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler