1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. MÜSİAD enerjide blok yerine parçalı özelleştirme istedi

MÜSİAD enerjide blok yerine parçalı özelleştirme istedi

Enerji Günlüğü - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, enerji özelleştirmelerinde, orta ölçekli firmaların da rol...

MÜSİAD enerjide blok yerine parçalı özelleştirme istedi

Enerji Günlüğü - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, enerji özelleştirmelerinde, orta ölçekli firmaların da rol alabileceği şekilde bir yöntem izlenmesini istedi. 

ICCI 19. Enerji ve Çevre Fuarı'nda iş dünyası temsilcileri de konuştu. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, büyük ölçekli enerji yatırımların gerçekleştirilmesi için serbest piyasa dahilinde referans bir fiyatın oluşmasını anahtar olarak gördüklerini ifade etti. Yılmaz, "Tüm paydaşların işleyişinde aktif yer alacaları ve bağımsız yapıda kurulmasının enerji borsasının etkili işleyişi açısından önemlidir. Bu borsanın Güney Doğu Avrupa ve yakın doğu bölgelerinde tüm piyasa katılımcıları için de bir çekim merkezi olacağının altını çizmek isterim" dedi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ise elektrik dağıtımında orta ölçekli yatırımcılara daha fazla fırsat verecek, onların da büyümesinin önünü açacak adımlar gerektiğini söyledi. Olpak. "Büyük portföy özelleştirmelerinde, kamunun elindeki hisselerin tamamı blok yöntemle elden çıkarılmaktadır. Türk Telekom örneğinde olduğu gibi bunun yerine kademeli bir hisse devri düşünülebilir mi? Avrupa Birliği ülkelerinin büyük çaplı özelleştirmelerine bakarsak, bu şekilde uygulamaları da görmekteyiz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler