1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. MÜSİAD ve ÇEKÜD ağaçlandırma için işbirliği yapacak

MÜSİAD ve ÇEKÜD ağaçlandırma için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) arasında Türkiye genelinde...

MÜSİAD ve ÇEKÜD ağaçlandırma için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) arasında Türkiye genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarının yaygınlaştırılması için ortak protokol imzalandı.

MÜSİAD ve ÇEKÜD arasında Türkiye genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarının yaygınlaştırılması için çözüm ortaklığı yapılmasıyla ilgili olarak düzenlenen protokolün imza törenine MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman YORULMAZ, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı NazımÖZDEMİR,ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vural Kerim İSLAM ÇEKÜD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet DİKİCİ, MÜSİAD Genel Sekreteri Oğuz ÖZCAN ve ÇEKÜD Genel Sekreter Cengiz KÖMÜRCÜ katıldı.

Amacı gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak, doğal yaşam alanı olan orman varlığını korumak ve katkıda bulunmak, çeşitli nedenlerle yok olan orman alanlarının yerine yenilerini oluşturmak olan işbirliği çerçevesinde,MÜSİAD bünyesinde Genel Merkez, Şube ve Temsilciliklerinde düzenlenecek veya iştirak edilecek davet, kabul, ziyaret, toplantı, seminer konferans vb. kurumsal etkinliklerde ilgili kişilere kurumsal hediye olarak ÇEKÜD’den temin edilmiş hediye fidan sertifikaları sunulacak.

Protokol imza töreni öncesi MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK ve ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman YORULMAZ birer konuşma yaparak yapılan protokolün önemine dikkat çektiler.

OLPAK: HEDİYELEŞMEK VE TAKDİR ETMEK DİYE İŞİN BİR GÖRÜNEN TARAFI VAR

MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK; “MÜSİAD olarak Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu faaliyetlerin içinde de hediyeleşmek ve takdir etmek diye işin bir görünen tarafı var. Onu da yapmak gerekiyor. Bugüne kadar farklı şekillerde yapıyorduk. Bu hediyeleşmeyi nasıl daha anlamlı yapabiliriz diye düşününce Yönetim kurulumuzla beraber böyle bir karar verdik. Ortak noktalarımız da olduğu içi CEKÜD bizim için doğru bir adresti.” dedi.

YORULMAZ: AĞAÇ KÜLTÜR VE SANATIMIZDA ÖNEMLİ BİR ENSTRÜMAN

ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman YORULMAZ ise “Çevre deyince akla ağaç geliyor yeşil geliyor. Ağaç kültür ve sanatımızda önemli bir enstrüman. Ağaca fidana yeşile gönlümüzü açarsak o da bize kucağını açıyor. Doğum günlerimize, sünnet törenlerimize, nikâhlarımıza katılıyor eşlik ediyor. Yine ağaç kültür ve sanatımızda önemli bir enstrüman. MÜSİAD üyelerimiz de çevreye verdikleri önemden dolayı oluşturacağımız hatıra ormanıyla belgelendirmek ve geleceğe taşımak amacıyla bir protokol yapacağız. ÇEKÜD ve MÜSİAD’ın ortak değerleri var. Biz yüksek çevre ve ahlak bilinci oluşturmak için yola çıktık. MÜSİAD da iş ahlakı ve ileri teknoloji alanında hassasiyetleri var. MÜSİAD ’la birlikte birçok alanda ortak sosyal sorumluluk projeleri üretebiliriz.

Dünyanın çok önemli İki sorunu var çevre sorunu ve ekonomi sorunu. Bu sorunu çözememekte küresel güçler de çaresizliklerini dile getiriyorlar.” sözleriyle çevre bilinci oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK ve ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman YORULMAZ protokolü imzalayarak projeyi hayata geçirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler