1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. MÜSİAD’dan cari açık için yenilenebilir enerji önerisi

MÜSİAD’dan cari açık için yenilenebilir enerji önerisi

Enerji Günlüğü - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Sektör Kurulları Başkanı İsmail Biltekin, yenilenebilir enerji...

MÜSİAD’dan cari açık için yenilenebilir enerji önerisi

Enerji Günlüğü - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Sektör Kurulları Başkanı İsmail Biltekin, yenilenebilir enerji kaynaklarının üretime açılmasının cari açığın önlenmesinde etkili olacağını söyledi.  MÜSİAD Denizli Şubesi Enerji ve Çevre Sektör Kurulu toplantısı, Akhan'da gerçekleştirildi. Sektör Kurulları Başkanı İsmail Biltekin başkanlığında yapılan toplantıda enerji sektörünün geleceği, sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Biltekin, yaptığı konuşmada, çözüm süreciyle birlikte Türkiye'nin yatırımlar anlamında da büyük gelişme kaydedeceğini, bunun yeni enerji yatırımlarına ihtiyaç doğuracağını ifade etti.

Hızlı büyüme ivmesinin enerjide dışa bağımlılığı artırdığını, cari açığı tetiklediğini bildiren Biltekin, "Cari açığın en büyük nedenleri doğalgaz ve petrol ithalatıdır. Bu minvalde güneş ve rüzgardan enerji üretimi cari açığın önlenmesinde fazlasıyla etkili olacaktır. 2023 hedeflerine ulaşıldığında Türkiye'nin enerji ihtiyacı bugünkünden iki kat fazla olacağından temiz enerji kaynaklarına yoğunlaşılmalı ve ithalatı azaltıcı çalışmalar yürütülmelidir" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler