1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Musk: Tesla’yı borsadan çekmeyi düşünüyorum

Musk: Tesla’yı borsadan çekmeyi düşünüyorum

Enerji Günlüğü - ABD’li elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla’nın kurucusu Elon Musk şirketi özel mülkiyete geçirip, borsada işlem görmesine...

Musk: Tesla’yı borsadan çekmeyi düşünüyorum

Enerji Günlüğü - ABD’li elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla’nın kurucusu Elon Musk şirketi özel mülkiyete geçirip, borsada işlem görmesine son vermeyi düşündüğünü açıkladı.

Amerikalı elektrikli araç üretimi ve inovasyon şirketi Tesla’nın sahibi Elon Musk, şirketi özel mülkiyete geçirip, borsada işlem görmesine son vermeyi düşündüğünü ve "bunun şirketin ilerlemesi için en iyi yol olduğunu” açıkladı. Musk, Tesla'nın borsada işlem görmesine son verilmesiyle artık şirketin yatırımcıları tatmin etmek için kısa vadeli kararlar alma baskısından kurtulacağını belirtti. Elon Musk, alışılmadık bir adım atarak bu duyuruyu piyasa düzenleme ve denetleme kurumları aracalığıyla değil, Twitter'dan yaptı. Musk, hissedarların onay vermesi gereken hamleye yatırımcıların da destek verdiğini belirtti. Elon Musk, şirket hisselerini toplamak için yatırımcılara hisse başına, mevcut değerinin beşte bir daha fazlası olan 420 dolarlık ödeme yapmayı teklif edeceğini vurguladı. 

Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama sonrası Tesla hisseleri Çarşamba günü yüzde 2,4 değer kaybetti.

ABD SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan ABD'nin Sermaye Piyasaları Düzenleme Kurumu SEC, Tesla CEO'su Elon Musk'ın Tesla'yı borsadan çekme yönündeki planlarını neden Twitter üzerinden duyurduğunu ve bu açıklamanın doğru olup olmadığını soruşturmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler