1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Musul için elektrik aranıyor

Musul için elektrik aranıyor

Enerji Günlüğü - Merkezi Irak Hükümeti, Musul ve çevresinin elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde santrali...

Musul için elektrik aranıyor

Enerji Günlüğü - Merkezi Irak Hükümeti, Musul ve çevresinin elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde santrali bulunan Ürdünlü Mass Group ile görüşüyor.

Merkezi Irak Hükümeti Elektrik Bakanı Kasim Al-Fehdawi, IŞİD terör örgütünden yeni kurtarılan Musul ve çevresinin elektrik ihtiyacını gidermek amacıyla Ürdün merkezli Mass Group ile Irak Kürdistan Bölgesi Erbil şehrinde bulunan santralinden 700 Megawatt elektirk alımı konusunda görüşmeler yapıyor.

Eğer anlaşma sağlanabilirse, Merkezi Irak Hükümeti Mass Group'a finansal destek sunması yanında santral için gerekli yakıtı da sağlayacak. Ancak anlaşmanın Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Bölgede de elektrik sıkıntısı yaşanıyor. 

Öte yandan Mass Group yöneticisi Hacı Azad, anlaşmanın sağlanması halinde bu durumun Kuzey Irak Kürt Bölgesine sağladıkları elektrik miktarını etkilemeyeceğini kaydediyor. 

IRAK ABD'DEN MARSHALL PLANI İSTİYOR

Öte yandan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El-Caferi, ABD Başkanı Özel Temsilcisi Brett McGurk ile görüşmesinde IŞİD terör örgütü ile mücadeleden zarar gören bölgelerin yeniden inşası için ABD’n in İkinci Dünya Savaşı sonrasında Batı Avrupa için hayata geçirdiği Marshall Planının bir benzerine de Irak’ın ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. 

Caferi ayrıca, ABD ile Irak arasındaki Çerçeve Anlaşmasının aktif hale getirilmesi gerektiğini de kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler