1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Mutlu Makarnacılık Gaziantep’teki tesisinde kapasite arttıracak

Mutlu Makarnacılık Gaziantep’teki tesisinde kapasite arttıracak

Mutlu Makarnacılık, Gaziantep’te bulunan makarna fabrikasının elektrik ihtiyacı için 3,52 MW kapasiteli güneş enerji santrali kurulacak. 

Mutlu Makarnacılık Gaziantep’teki tesisinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Mutlu Makarnacılık, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki fabrikasının elektrik ihtiyacı için kömürlü buhar kazanı ve güneş enerji santrali kuracak. 

Mutlu Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, 5.Kısım Organize Sanayi Bölgesinde Buğday İrmiği, Makarna, Şehriye ve Kuskus üretimi yaptığı tesiste kapasite artışı planlıyor. 

Üretim artışı da yapılacak Fabrikanın enerji ihtiyacı için doğal gaz yakıtlı herbiri 7,5 MW olan 2 adet kızgın su kazanı, 1 adet 4,18 MW buhar kazanı bulunuyor. Proje ile bunlara ek olarak 1 adet 7,5 MW kızgın su kazanı, 1 adet 9,6 MW kömürlü buhar kazanı kurulacak. Ayrıca mevcut olan 1,407 MW kurulu gücündeki çatıya kurulu güneş enerjisi dışında 3,52 MW kapasiteli güneş enerji santrali kurulacak. Proje için 85 milyon TL yatırım yapılması öngörülüyor. 

Doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi doğalgaz dağıtım hattından sağlanacak. Doğalgaz brülör sistemi ile ateşlenerek yakılacak, doğalgaz beslemesi ile ısı elde edilerek kondens tankındaki suyu ısıtılacak ve buhar elde edilecek. Elde edilen buhar, işletme içerisindeki birimlere dağıtılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler