1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. MZ Solar, Şırnak`ta 10 MW`lık GES kuracak

MZ Solar, Şırnak`ta 10 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - MZ Solar, Şırnak'ın İdil ilçesinde 10 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.MZ Solar Müh. Dan. İnş. San. ve Tic. Ltd....

MZ Solar, Şırnak`ta 10 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - MZ Solar, Şırnak'ın İdil ilçesinde 10 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

MZ Solar Müh. Dan. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Şırnak İli, İdil İlçesi, Öğündük Köyü, Arzimezin Mevkii, 2219 nolu Parselde 183.605,908 m2’lik alan üzerinde 9,99 MW Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyor.

Toplam proje bedeli yaklaşık 940.000,00 TL olarak hesaplananher biri 1 MW olan A, B, C, D, E, F, G, H, J bölümlerine ve biride 0,99 MW olan K bölümünden oluşacak Santralde , 39.996 panel, 20 Kw gücünde toplam 440 adet invertör ekipmanları kullanılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Şırnak Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler