1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Nabucco Batı`nın tasarım ve mühendisliği Saipem`de

Nabucco Batı`nın tasarım ve mühendisliği Saipem`de

Enerji Günlüğü - NABUCCO Batı için Proje Tasarım ve Ön Mühendislik (FEED) çalışmaları başlıyor.Şah Deniz II sahasından çıkarılacak gazın, Türkiye'nin...

Nabucco Batı`nın tasarım ve mühendisliği Saipem`de

Enerji Günlüğü - NABUCCO Batı için Proje Tasarım ve Ön Mühendislik (FEED) çalışmaları başlıyor.

Şah Deniz II sahasından çıkarılacak gazın, Türkiye'nin batı sınırından itibaren Avrupa içlerine taşıması hedeflenen Nabucco Batı projesinin sahibi konumundaki Nabucco Konsorsiyumu'ndan (NABUCCO Gas Pipeline International) yapılan açıklamaya göre Batı Nabucco için taşeron firma Saipem ile Proje Tasarım ve Ön Mühendislik (FEED) çalışmaları için sözleşme imzalandı. Eylül 2012'deki ihale sonucunda sözkonusu hizmetlerin tedarikçisi olarak seçilen Saipem'le yapılan sözleşme, 48 inç çapındaki 1.326 kilometrelik boru hattının tüm FEED çalışmalarını kapsıyor.

PROJE KÜÇÜLDÜ, TASARIM VE MÜHENDİSLİK YENİLENİYOR

Sözleşme, gerekli risk değerlendirmelerinin yapılması ve kaynakların boru hattı boyunca aktarımı için verinin ve bilginin stratejik analizinin yapılarak projenin sürdürülebilir gelişiminin sağlanması konularını içeriyor.

Batı Nabucco projesi için yeniden gerçekleştirilen proje tasarım ve ön mühendislik çalışmaları, NABUCCO klasik senaryosu için geçerli olan 3 bin 900 km uzunluğunda 56 inç çaplı boru hattı için halihazırda gerçekleştirilmiş olan mühendislik çalışmaları baz alınarak gerçekleştirilecek.

NABUCCO ŞAH DENİZ II ANLAŞMASI

NABUCCO hissedarları ile Şah Deniz gaz sahası hissedarları arasında önceki hafta (18 Ocak 2013) hem ‘İşbirliği’ hem de ‘Eşitlik Seçeneği ve Fonlama Anlaşması’ imzalanmıştı. NABUCCO Batı boru hattı, Hazar Bölgesi gazını Türkiye-Bulgaristan sınırından başlayarak Bulgaristan, Romanya ve Macaristan üzerinden Baumgarten’daki Orta Avrupa Gaz Merkezi’ne götürmek üzere planlandı. Güney Gaz Koridoru’nun biri bileşeni olan NABUCCO Batı, Güney Doğu Avrupa ve Batı Avrupa’nın büyüyen ekonomilerinde bulunan 500 milyonun üzerindeki potansiyel müşteriye gaz dağıtımı yapılması amacıyla projelendirildi.

Bayerngas, Nabucca West projesine katılmaktan vazgeçti. TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler