1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Nabucco Projesine tam destek

Nabucco Projesine tam destek

Enerji Günlüğü - Nabucco siyasi komitesinin dünkü Viyana toplantısında, transit ülkelerin projeden sorumlu bakanları bir araya geldi. Enerji Komiseri Günther...

Nabucco Projesine tam destek

Enerji Günlüğü - Nabucco siyasi komitesinin dünkü Viyana toplantısında, transit ülkelerin projeden sorumlu bakanları bir araya geldi. Enerji Komiseri Günther Oettinger ve Nabucco paydaşları, Azerbaycan Endüstri ve Enerji Bakanı Natig Aliyev, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Macaristan,Romanya ve Türkiye'nin Enerji Bakanları da bu toplantıdaydı.Yapılan açıklamalara göre Nabucco'ya Hükümetlerarası Anlaşma ve Proje Destek Anlaşması için tam politik destek sağlandı.

Toplantıda görüşlerine yer verilen Nabucco Gas Pipeline International GmbH Genel Müdürü Reinhard Mitschek, projeye politik desteğin sağlanmasıyla projedeki riskleri azalttıklarını ve yasal güvenceyi en üst seviyeye çıkardıklarını belirtti.Bu taahhüdün Nabucco'nun tüm Avrupa ve Türkiye'deki sektör katılımcıları, gaz tedarikçileri, yatırımcılar ve destekçiler için Güney Koridoru'ndaki en gelişmiş boru hattı projesi haline gelmesinde önemli bir faktör olduğu da açıklamalarının arasındaydı.

Önceki ve Sonraki Haberler