1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Nabucco ve TANAP’tan stratejik işbirliği

Nabucco ve TANAP’tan stratejik işbirliği

Enerji Günlüğü - Nabucco Gas Pipeline International ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP), Güney Gaz Koridoru’nun birlikte geliştirmek için stratejik...

Nabucco ve TANAP’tan stratejik işbirliği

Enerji Günlüğü - Nabucco Gas Pipeline International ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP), Güney Gaz Koridoru’nun birlikte geliştirmek için stratejik bir işbirliği anlaşması yaptı. İki şirket, yapılacak işbirliğiyle ilgili Mutabakat ve İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Mutabakat, NABUCCO ve TANAP’ın teknik ve stratejik bilgi alışverişinde bulunmasını ve “ilgili projelerinin geliştirilmesini destekleyecek şekilde işbirliği yapmasını” öngörüyor. Mutabakatta ayrıca, Avrupa Birliği ve Güneydoğu Avrupa bölgeleri için gaz tedarikinin güvenilirliğini ve çeşitliliğini arttırmak üzere doğal gaz taşıma güzergâhlarının daha da çeşitlendirilmesi gerekliliğinin altı çiziliyor. 

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH Genel Müdürü Reinhard Mitschek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu Mutabakat, Güney Gaz Koridoru’nun iki ayrılmaz parçası arasındaki ilişkiyi daha da sağlamlaştırarak bizleri Avrupa’nın gaz tedarikinin çeşitlendirilmesi yönündeki ortak hedefimize bir adım daha yaklaştırdı. Bu mutabakat, bilginin ve her iki proje için de hayati önem taşıyan faaliyetlerin karşılıklı paylaşımı için bir çerçeve oluşturuyor” ifadelerini kullandı. 


NABUCCO Gas Pipeline International GmbH Finans Direktörü Frank Siebert ise “Bu Mutabakatı imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki aylarda Şah Deniz gazını Avrupalı tüketicilere ulaştıran değer zincirindeki tüm halkalar, proje takvimlerini bir araya getirerek tüm paydaşlara azami ticari fayda sağlamak için iş birliği içinde çalışacak. İmzalanan Mutabakat, bu süreç için önemli bir adım teşkil ediyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler