1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. NABUCCO’cular Hazar gazını taşımakta kararlı

NABUCCO’cular Hazar gazını taşımakta kararlı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Türkiye ve Avusturya Nabucco Batı’nın Hazar gazını taşıyacak ilk Avrupa güzergâhı olarak seçilmesini...

NABUCCO’cular Hazar gazını taşımakta kararlı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Türkiye ve Avusturya Nabucco Batı’nın Hazar gazını taşıyacak ilk Avrupa güzergâhı olarak seçilmesini sağlama yönündeki kararlılıklarını vurguladı. NABUCCO Komitesi, proje hakkında Hükümetlerarası Anlaşma’yı imzalayan 5 ülkenin üst düzey hükümet temsilcilerinin katılımıyla dördüncü kez bir araya geldi.

Macaristan Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen NABUCCO Komite Toplantısı’nda, NABUCCO’ya üye ülkelerin projeye verdikleri siyasi desteği ortaya koyan ortak bir resmi bildiri yayınlandı. Bildiri aynı zamanda Hükümetler Arası Anlaşma’yı imzalayan devletlerin projenin gerçekleşmesine daha fazla destek sağlamak için atması gereken çeşitli somut adımları da içeriyor. Bu adımlar, transit ülkelerdeki yetkililer için NABUCCO projesinin bir öncelik teşkil etmesini öngörüyor.

 

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH CEO’su Reinhard Mitschek, konuyla ilgili şunları söyledi: “Şah Deniz II Konsorsiyumu’nun Haziran ayında vereceği nihai karar yaklaşırken, gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile NABUCCO’nun gelişimi adına olumlu bir adım daha atmış bulunuyoruz. Taraf devletler NABUCCO’nun Avrupa çapında enerji tedarikini çeşitlendirme hedefini gerçekleştirmesini sağlamak yolundaki desteklerini yeniden ifade etti. Toplantımız sırasında ortaya koyulan stratejik ve sürdürülen taktiksel işbirliğinin niteliği, NABUCCO’nun siyasi ve yasal çerçevesinin üreticiler, yatırımcılar ve tedarikçiler için somut faydalar sağlayan en önemli unsurları olduğunu gösteriyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler