1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naftogaz Avrupa’yı uyardı

Naftogaz Avrupa’yı uyardı

Enerji Günlüğü – Naftogaz, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sonrası Avrupa’nın doğalgaz sıkıntısı yaşayabileceği uyarısını yaptı.Ukryana petrol...

Naftogaz Avrupa’yı uyardı

Enerji Günlüğü – Naftogaz, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sonrası Avrupa’nın doğalgaz sıkıntısı yaşayabileceği uyarısını yaptı.

Ukryana petrol ve doğalgaz şirketi Naftogaz internet sitesinden sürpriz bir açıklama yaparak, Gazprom’un doğalgaz akışını kesmesi halinde Avrupa’da 2009 yılında yaşanan doğalgaz krizine benzer bir kriz yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Açıklamada, mevcut durumun istikrar olarak değerlendirilemeyeceğine dikkat çeken Naftogaz, “Gazprom Avrupa’ya gaz akışını durdurursa, bu durum 2009 doğalgaz krizinin tekrarlanmasına neden olabilir” ifadesini kullandı.

Rusya’ya getirilen yaptırımlarla ilgili risklerin hala mevcut olduğunu belirten Naftogaz ayrıca, Avrupalı şirketlerin doğalgaz fiyatlarındaki dalgalanmaya katlanmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.

Naftogaz Ukraine’ın Avrupalı ortaklarını mevcut riskler konusunda bilgilendirme zorunluluğu hissettiği ve sorunun üçlü çözümünü (AB-Ukrayna-Rusya) önerdiği de belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler