1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naftogaz Polonya’dan gaz alımını durdurdu

Naftogaz Polonya’dan gaz alımını durdurdu

Enerji Günlüğü – Ukrayna gaz şirketiNaftogazfiyatların yüksek olduğu gerekçesiyle Polonya’dan gaz alımını durdurdu. Bu durumun Gazprom'un yararına...

Naftogaz Polonya’dan gaz alımını durdurdu

Enerji Günlüğü – Ukrayna gaz şirketiNaftogazfiyatların yüksek olduğu gerekçesiyle Polonya’dan gaz alımını durdurdu. Bu durumun Gazprom'un yararına olacağı düşünülüyor.

Naftogaz’ın bağlı şirketi UkrtransgazCEO'su Serhiy Vynokurov konuyla ilgili olarak, “ Ukrtransgaz için Polonya’da uygun fiyata gaz yok” dedi.

Ukrayna enerji Bakanı Eduard Stavytsky Ağustos ayında Ukrayna’nın Avrupa’dan aldığı doğal gaz miktarını iki katına çıkararak 2014 yılında Rusya’dan doğal gaz alımını kesebileceğinisöylemiş ve Kiev’in Rusya’dan alacağı geleneksel gazların yerine Avrupa spot piyasalarından yakıt almaya başladığını belirtmişti. Yaz ayları boyunca Ukrayna Avrupa gazını Rusya gazından iki dolar daha ucuza aldı.

Ukrayna Almanya ve Polonya’dan kadar gaz alımının yanı sıra 2013 Nisan ayından bu yana Macaristan’dan da gaz almaya başladı. Romanya ve Slovakya ile de görüşmelerini sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler