1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naftogaz sanayicilere gaz fiyatını arttırdı

Naftogaz sanayicilere gaz fiyatını arttırdı

Enerji Günlüğü - Ukrayna'nın ulusal gaz ve petrol şirketi Naftogaz, sanayicilere verdiği doğal gazda Şubat ayından itibaren yüzde 22 zam yapacak.Rusya...

Naftogaz sanayicilere gaz fiyatını arttırdı

Enerji Günlüğü - Ukrayna'nın ulusal gaz ve petrol şirketi Naftogaz, sanayicilere verdiği doğal gazda Şubat ayından itibaren yüzde 22 zam yapacak.

Rusya ile doğalgaz borcu nedeniyle gerilim yaşayan Ukrayna kamu doğal gaz şirketi Naftogaz, Ukrayna sanayi tüketicilerine verdiği doğal gaz fiyatlarında büyük artış yapmaya hazırlanıyor. Ukrayna'nın ulusal gaz ve petrol şirketi Naftogaz, 1 Şubat'tan itibaren sanayicilere vereceği gazın minimum fiyatına Ocak 2017'ye göre yüzde 22 zam yapacak. 

Şirketin verdiği bilgiye göre, gaz fiyatı 1.000 metreküp başına 7.555 Ukrayna Grivnası'ndan (UAH) 9.214 UAH'a çıkacak. Aynı zamanda Naftogaz, sanayi tüketicileri için maksimum gaz fiyatını 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere % 21 artırarak 1.000 metreküpünü 8.374 UAH'tan 10.374 UAH'a çıkaracak.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, yaklaşık on gün önce 2016 2. ve 4. çeyrek arasındaki dönem için al ya da öde anlaşması çerçevesinde Ukrayna enerji şirketi Naftogaz'a 5,3 milyar dolarlık borcu olduğunu açıklamış ve on gün süre vermişti. 

GAZPROM UKRAYNA'DAN GAZ BORCUNU ÖDEMESİNİ İSTEDİ

Önceki ve Sonraki Haberler