1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naftogaz'dan Rusya'ya Kırım davası

Naftogaz'dan Rusya'ya Kırım davası

Enerji Günlüğü - Naftogaz ve 6 bağlı ortaklığı, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'daki varlıkları için Rusya'ya karşı tahkim süreci başlattı.Ukrayna...

Naftogaz'dan Rusya'ya Kırım davası

Enerji Günlüğü - Naftogaz ve 6 bağlı ortaklığı, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'daki varlıkları için Rusya'ya karşı tahkim süreci başlattı.

Ukrayna enerji şirketi Naftogaz bir açıklama yaparak, 6 bağlı ortaklığı ile birlikte Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'daki varlıkları için Rusya Federasyonu'ndan 2,6 milyar dolar tazminat talebiyle dava açtıklarını duyurdu.

Açıklamada Naftogaz, Kırım'daki varlıkları için Rusya'ya karşı tahkim sürecini başlattıklarını belirtti. 

Şirket, Şubat ayında yaptığı açıklamada Kırım'daki varlıkları için Rusya ile görüşmelere başladığını ifade eden Naftogaz, anlaşma sağlanamaması halinde uluslararası yatırım tahkim mankemesine başvuracağını duyurmuştu. 

Kırım'ın işgaliyle Ruslar Naftogaz'a bağlı Çernomor Neftgaz şirketinin kontrolünü ellerine geçirdiler. Naftogaz'ın yaklaşık 3 milyar dolarlık bir nakit kaybı sözkonusu. Çernomorgaz'ın denizde arama çalışmaları yürüten iki yeni arama platformu Rusya'nın kontrolüne geçti. Yine, Çernomor Neftgaz'ın elinde bulunan 10 adet mevcut gaz havzası ile halen kullanıma hazır 7 gaz sahası ve 29 deniz arama gemisi de Rusya'nın ilhak sonucu ele geçirdiği varlıklar arasında. 

RUSLAR KIRIM'DA NELERİ ELE GEÇİRDİ?

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler