1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. NASA’ dan rekor hidrojen üretimi

NASA’ dan rekor hidrojen üretimi

NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nde dünyanın en büyük katı oksit elektrolizöründen hidrojen üretildi

NASA’ dan rekor hidrojen üretimi

Enerji Günlüğü- Bloom Enerji, NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nde dünyanın en büyük katı oksit elektrolizör kurulumundan hidrojen üretimine başladı. Bu teknoloji, standart sıcaklık elektrolizörlerinden yüzde 20-25 daha fazla hidrojen üretiyor. Dört megavatlık Bloom Elektrolizörü, günde 2.4 tondan fazla hidrojen çıkışına sahip. 

Bloom Enerji'den yapılan açıklamada, üretimde bu tür bir gelişmenin enerjiyi depolamak ve endüstriyel enerjiyi karbondan arındırmak için hayati önem taşıdığı belirtildi. Açıklamada, ticari olarak uygulanabilir elektrolizörlerin enerji depolamanın anahtarı olduğu da vurgulanırken ‘bu heyecan verici gösteriyi dünya ile paylaşmaktan gurur duyuyoruz’ ifadesine yer verildi.

Bloom Enerji, katı oksit yakıt hücresi kullanarak yerinde elektrik üretim sistemleri sağlayan bir teknoloji şirketi. Bu teknoloji NASA’nın Mars Uzay Programı için 2000’li yılların başında geliştirildi. Bu teknoloji sayesinde, Mars’ta güneş elektriğinden oksijen ve yakıt üreten elektrolizörler inşa ettiler.

Bloom, ABD genelinde ve Asya'daki dört ülkeye ve Avrupa'da 1,2 milyar dolar büyüklüğe sahip ve üretim tesislerinde 2 GW'dan fazla üretim kapasitesine sahip. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler