1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Nata HES ÇED raporu görüşe açıldı

Nata HES ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Nata Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. tarafından Gümüşhane ilinde yapılması hedeflenen Nata Regülatörü ve HES Projesi için...

Nata HES ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Nata Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. tarafından Gümüşhane ilinde yapılması hedeflenen Nata Regülatörü ve HES Projesi için hazırlanan ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Gümüşhane ili, Torul ilçesi, Gümüştuğ deresi üzerinde 5,80MWe/5,97MWm kurulu gücünde “Nata Regülatörü ve HES” projesi içinhazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak, nihai kabulü gerçekleştirildi.

Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde GÜMÜŞHANE Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yapılabilecek.

Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir.

NATA HES PROJESİ İÇİN ÇED TOPLANTISI

Önceki ve Sonraki Haberler