1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Nata HES Projesi için ÇED Toplantısı

Nata HES Projesi için ÇED Toplantısı

Enerji Günlüğü- Nata Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. tarafından Gümüşhane ilinde yapılması hedeflenen Nata Regülatörü ve HES Projesi için 20...

Nata HES Projesi için ÇED Toplantısı

Enerji Günlüğü- Nata Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. tarafından Gümüşhane ilinde yapılması hedeflenen Nata Regülatörü ve HES Projesi için 20 Ocak 2014’de Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak.

Gümüşhane ili, Torul ilçesi, Gümüştuğ deresi üzerinde 5,80MWe/5,97MWm kurulu gücünde “Nata Regülatörü ve HES” projesi için 10,2 milyon TL yatırım yapılması hedefleniyor.

PROJE’NİN ÖZELLİKLERİ

Kurulması planlanan Nata Regülatörü ve HES projesi kapsamında 3 adet pelton yatay eksenli türbin kurulacak. Proje debisi 2,75 m3/s. Projeden elde edilecek güvenilir (firm) enerji yıllık 6.709GWh, sekonder enerji miktarı 14.582 GWh/yıl olacak.

Nata Regülatörü Gümüştuğ deresi üzerinde 1555m talveg kotunda yer alır. Regülatör yerine en yakın yerleşim kuş uçuşu yaklaşık 2200 m mesafede bulunan Gümüştuğ köyüdür; en yakın konut ise regülatörün güneybatısında kuş uçuşu yaklaşık 1050m mesafededir. İletim kanalına en yakın yerleşim kuş uçuşu yaklaşık 282m mesafede bulunmaktadır. İletim tüneline en yakın yerleşim kuş uçuşu yaklaşık 700m mesafede bulunmaktadır. Yükleme havuzuna en yakın yerleşim yeri kuş uçuşu yaklaşık 1821 m mesafede bulunan Yıldız Köyüdür. En yakın konut ise kuş uçuşu yaklaşık 1278 m mesafede yükleme havuzunun kuzey doğusunda bulunmaktadır. Cebri boruya en yakın yerleşim yeri kuş uçuşu yaklaşık 1628m mesafede bulunan Yıldız Köyüdür. En yakın konut ise kuş uçuşu yaklaşık 1000m mesafede cebri borunun kuzey doğusunda bulunmaktadır. Nata HES yerine en yakın yerleşim kuş uçuşu yaklaşık 1554m mesafede bulunan Yıldız Köyüdür. En yakın konut ise kuş uçuşu yaklaşık 1186m mesafede santral yerinin kuzey doğusunda bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler