1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. National Grid İngiltere elektrik dağıtım ağını genişletiyor

National Grid İngiltere elektrik dağıtım ağını genişletiyor

İngiliz elektrik ve gaz şirketi National Grid, Amerikan enerji şirketi PPL Corp'un İngiltere elektrik dağıtım ağını 7,8 milyar sterline satın aldı.

National Grid İngiltere elektrik dağıtım ağını genişletiyor

Enerji Günlüğü - İngiliz elektrik ve gaz şirketi National Grid, Amerikan enerji şirketi PPL Corp'un İngiltere elektrik dağıtım ağını 7,8 milyar sterline satın aldı.

Londra merkezli çok uluslu bir elektrik ve gaz şirketi National Grid, ABD merkezli enerji şirketi PPL Corp'un İngiltere elektrik dağıtım ağını 7,8 milyar sterline satın aldığını açıkladı. 

Ağırlıklı olarak Birleşik Krallık ve Kuzeydoğu Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet yürüten National Grid, Pennsylvania, Kentucky ve Birleşik Krallık'taki 10 milyondan fazla müşteriye elektrik sağlayan PPL Corp'un satın alınması ile gelecekte daha düşük emisyonlu bir sürece hazırlık için adım atıldığını kaydetti. 

NG ABD’DEKİ İŞTİRAKINI PPL’E DEVREDECEK

Öte yandan National Grid, ABD'deki iştiraki Narragansett Electric Company'yi ise PPL'e 3,8 milyar dolar bedelle devredeceğini duyurdu. National Grid ayrıca gaz dağıtım ağı işlerini de yıl sonuna kadar satacağını belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler