1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Naturel AŞ Angora Elektrik ve Margün Enerji’yi birleştirdi

Naturel AŞ Angora Elektrik ve Margün Enerji’yi birleştirdi

Naturel Yenilenebilir AŞ, bağlı ortaklığı Angora Elektrik’i diğer bir iştiraki olan Margün Enerji ile satış yoluyla birleştirdi. 

Naturel AŞ Angora Elektrik ve Margün Enerji’yi birleştirdi

Enerji Günlüğü - Naturel Yenilenebilir AŞ, bağlı ortaklığı Angora Elektrik’i diğer bir iştiraki olan Margün Enerji ile satış yoluyla birleştirdi. 

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ, %100 bağlı ortaklığı Angora Elektrik Üretim AŞ'nin, ortak kontrolünde bulunan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'ye sattı. Şirket yaptığı açıklamayla, satış işlemi ve hisse devir sürecinin, 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle tamamlandığını duyurdu. 

Açıklamada satış işleminin amacı; operasyonel faaliyetleri kolaylaştırmak, elektrik üretim maliyetlerini düşürmek, santral bakım ve işletme giderlerini azaltmak, santral yönetimlerini aynı idari çatı altında toplamak olarak bildirildi. 

Angora Elektrik Üretim AŞ bünyesinde toplam 10.290 kWp gücünde güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali (GES) bulunuyordu. 

KDV istisnasına tabi olan satış işleminin bedeli, değerleme raporunda 20.318.000 dolar olarak belirlendi. 

Margün Enerji’nin diğer ortağı Esenboğa Elektrik Üretim AŞ de yaptığı açıklamada satın alınan santrallerin ürettiği elektriğin, geçici kabul tarihinden itibaren 10 yıl süre ile 13,3 dolar-cent/kWh fiyatla, devlet alım garantisi altında satılacağı kaydedildi. 

Satın alma işlemiyle birlikte, Esenboğa Elektrik Üretim AŞ’nin kurulu GES gücü %22,34 artarak, 56.350 kWp düzeyine ulaştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler