1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naturelgaz 3 CNG deposunu kapattı

Naturelgaz 3 CNG deposunu kapattı

Naturelgaz, düşük kazanç sağlamaları nedeniyle Aksaray, Bursa ve Eskişehir’de bulunan oto CNG istasyonlarının faaliyetine son verdi.

Naturelgaz 3 CNG deposunu kapattı

Enerji Günlüğü - Naturelgaz, cirosu ve satış hacmi düşük olması sebebiyle Aksaray, Bursa ve Eskişehir’de bulunun 3 CNG deposunu kullanıma kapattığını duyurdu.

Naturelgaz Sanayi ve Ticaret AŞ, şirketin uzun vadeli iş planı kapsamında toplam satış hacmi, ciro ve brüt kârlılık paylarını dikkate alarak 3 CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) deposunu kapattığını duyurdu. Aksaray, Eskişehir ve Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan depoların kapatılmasının ardından şirket, kârlılığı ve katma değeri yüksek olan diğer tesislerin faaliyetlerine yönelmeyi planlıyor.

Naturelgaz, söz konusu üç oto CNG tesisinin, toplam satış hacmi ve ciro içerisindeki payının oldukça düşük olduğunu bildirdi. 2021 yılında hem toplam satış hacmi içindeki payları binde bir, hem de toplam ciro içerisindeki payları binde bir olan bu tesislerin kapatılmasının şirketin toplam satışlarına etki edecek seviyede olmadığını dile getiren Naturelgaz, verimlilik ve karlılık odaklı faaliyetlerine, diğer tesislerinde kesintisiz şekilde devam edeceğini bildirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler