1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naturelgaz CNG'yi CNG’li tankerle taşıyacak

Naturelgaz CNG'yi CNG’li tankerle taşıyacak

Enerji Günlüğü - Doğal gaz boru hattının gitmediği noktalara doğal gazı CNG formunda taşıyan Naturelgaz, kendi filosunda da CNG ile çalışan çekiciler...

Naturelgaz CNG'yi CNG’li tankerle taşıyacak

Enerji Günlüğü - Doğal gaz boru hattının gitmediği noktalara doğal gazı CNG formunda taşıyan Naturelgaz, kendi filosunda da CNG ile çalışan çekiciler kullanacak. 

Global Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren Naturelgaz, filo yenilemeye yönelik yatırımları kapsamında Scania’dan Türkiye’nin ilk CNG’li çekicisini aldı. Naturelgaz filosuna katılan yeni çekicisi  yüzde 100 CNG ile çalışıyor. Naturelgaz CEO’su Kanat Emiroğlu, Scania ile imza attıkları iş birliğinin Türkiye’de lojistik sektörüne örnek ve öncü olacak nitelik taşıdığını belirterek, “Naturelgaz, bir CNG firması. Bu alanda Avrupa’daki en büyük firmayız. Aynı zamanda Türkiye’de CNG dağıtım pazarının yaratıcısı ve lideriyiz. Boru hattının gitmediği yere doğal gaz götürüyoruz. Böylelikle karbon emisyonu yüksek olan, ağır metal emisyonları taşıyan dizelin, kömürün, Fuel Oil’in kullanılmasını engelliyoruz. Ayrıca tüm araçlara CNG sağlıyoruz ve bu sektörün Türkiye’de büyüme potansiyeline sahip olduğunu öngörüyoruz" dedi.  

Son dönemde doğal gazın araçlarda sağladığı kazanımların farkındalığıyla orijinal CNG’li çekiciler Türkiye’ye gelmeye başladı. Bunu da ilk yapanlardan biri, Scania oldu. Bu konudaki ilk adımı attıkları ve çevreci yaklaşımları bizimle uyuştuğu için, filomuzu yenilemek amacıyla Scania’nın ürettiği çekiciyi operasyonumuz için tercih ettik” dedi. 

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Naturelgaz filosuna katılan yeni çekici hakkında bilgi verirken, “Bu, G kabin bir araç. 340 beygir gücünde ve yaklaşık 824 litre kapasiteye sahip. Yüzde 100 doğal gazla çalışıyor. Doğal gazlı araçlar Avrupa’da da Türkiye’de de daha çok bölgesel dağıtım kamyonları, çöp kamyonları olarak kullanılıyor. Bizim Türkiye’deki ilk doğal gazlı aracımız, hatta Türkiye’deki ilk doğal gazlı çekici. Çevre dostu, temiz ve gürültüsüz bir araç” ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler